To zaravina.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Αδελφότητα Λιμνίων Πωγωνίου Ηπείρου

Get Adobe Flash player
elsqenfrdeit

Στοιχεία Σύνδεσης

Κτηματολόγιο: Παράταση έως 31/10, για κατοίκους εσωτερικού & εξωτερικού. Για πληροφορίες (δικαιολογητικά, κατάθεση δηλώσεων κλπ) επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο Καλέγια Γεώργιο...

Δείτε περισσότερα...

Print Friendly, PDF & Email

 

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της Αδελφότητας Λιμνίων Πωγωνίου Ηπείρου

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑ

 

 

 

Η Αδελφότητα Λιμνίων Πωγωνίου Ηπείρου είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Κλεισθένους 15. Ιδρύθηκε το 1880 καί νομική υπόσταση έλαβε επισήμως το έτος 1937 δυνάμει της υπ΄ αριθμόν 3567 / 1937 απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ με την υπ΄ αριθμ. 87 / 1973 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών τροποποιήθηκε το Καταστατικό του Σωματείου, ως ισχύει σήμερα.

Με την ίδρυσή της επισφραγίστηκαν το πάθος και η θέληση των συγχωριανών τόσο στο χωριό μας στη Λίμνη/Ζαραβίνα όσο και στην Αθήνα για την αμοιβαία υποστήριξη και πολύπλευρη ενίσχυση των ηπειρώτικων δεσμών στον τόπο μας, ακόμη και αν οι δύσκολες συνθήκες της ζωής δεν επέτρεπαν – και  δεν επιτρέπουν - τη διαρκή παραμονή στο χωριό μας.

Σκοπός της Αδελφότητας μας είναι η σύσφιγξη, ένωση και επικοινωνία-των συγκροτούντων την Αδελφότητα-μελών προς κοινή παρακολούθηση και επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τόσο το χωριό μας, όσο και ευρύτερα την ακριτική περιοχή του Πωγωνίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας είναι επταμελές, τα μέλη αυτού εκλέγονται δε ανά διετία. Διαχρονική θέληση, όμως, των εκάστοτε μελών του Δ.Σ. είναι να πλαισιώνονται από όσο το δυνατόν περισσότερα ενεργά μέλη. Ιδίως η συμμετοχή της νεολαίας, στην οποία πάντοτε προσβλέπουμε, είναι εκείνη που καταδεικνύει ότι η αγάπη για τις ηπειρώτικες ρίζες και την παράδοση του τόπου μας θα συνεχιστεί στο μέλλον και καρπός αυτής της προσπάθειας αποτελεί η παρούσα ιστοσελίδα.

Στον ιστοχώρο που βλέπετε, θα προσπαθήσουμε αφενός να έρθουμε σε στενότερη επαφή με όλους εσάς τους συντοπίτες μας και αφετέρου να ενημερώσουμε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας για τον ειδυλλιακό τόπο μας. Έναν τόπο, κατάφυτο όπου το ορεινό στοιχείο της περιοχής μας συνδυάζεται αρμονικά με το υγρό στοιχείο της λίμνης Ζαραβίνας και του Γορμού ποταμού. Έναν τόπο που προσφέρει από περιπάτους σε μονοπάτια μέχρι κολύμπι, κυνήγι & ψάρεμα. Και όλα αυτά σε μια περιοχή, όπου η παράδοση είναι πανταχού παρούσα, με τους περίφημους πωγωνήσιους σκοπούς και το πολυφωνικό τραγούδι να μας συντροφεύει.

Σταδιακά η ιστοσελίδα, θα εμπλουτιστεί με φωτογραφικό και άλλο υλικό από το χωριό και την περιοχή μας, διοικητικά και οικονομικά στοιχεία της Αδελφότητας καθώς και ιστορικά στοιχεία και μελλοντικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρο είτε στο χωριό μας είτε στην Αθήνα.

Ενωμένη η Αδελφότητα, με τη στήριξη όλων σας και σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, θα μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει με έργα στο χωριό, όπως έπραττε επί τόσες δεκαετίες.

0
0
0
s2sdefault

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2019. Αδελφότητα Λιμνίων Πωγωνίου Ηπείρου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.